Patikointi

Patikoi Levin yöttömässä yössä tai ruskan värittämillä tuntureilla

Kulkemalla jalan ehtii nähdä ja kokea paljon - patikointi onkin oivallinen keino tutustua Levin upeisiin tuntureihin! Patikointireittejä löytyy niin lyhyen kuin pitkänkin matkan kulkijoille. Jos askel kantaa kauemmas, Suomen kolmanneksi suurin Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on tutustuminen arvoinen. Kauneimpien näköalapaikkojen eteen aukeaa Lapin puhdas luonto koko komeudessaan.

Levi on ikimuistoinen sekä kesällä että syksyllä. Kesän valo ja syksyn ruska saavat maisemat loistamaan upeissa väreissä. Varusteet kuntoon ja kohti tunturipolkuja!

Lyhyet ja pitkät, helpot vai vaikeammat reitit? Patikoi oman kuntosi mukaan.

Tunturireitit voi valita oman kunnon mukaan. Helpot, keskitasoiset ja vaativat reitit kulkevat upeiden maisemien keskellä. Poluilla voi viipyä useammasta tunnista päivään, jopa yön yli. Selkeät opasteet pitävät tiellä viitoittamalla oikeaan määränpäähän.

Kätkän huipun reitti, reitti Levin ympäri ja monet muut tarjoavat vaihtoehtoja luonnossa liikkuvalle. Vaelluksilla matkataan pidemmällä kaavalla yöpymällä teltoissa tai tuvissa. Tunturin huipulle voi nousta helpommin myös Gondolihissillä. Ryhmäreissuja johtava opas tuntee Levin läpikotaisin ja pystyy kertomaan mitä kiehtovimpia tarinoita Lapin elämästä, maisemista ja ihmisistä.

Lapin luonto valloittaa jokaisen kulkijan omakseen, ja matkalla voi pysähtyä poimimaan metsän antimia puolukoista mustikoihin ja sieniin, vuodenajasta riippuen.

Hyvät varusteet, kunnon eväät ja reipas mieli - patikkaretki voi alkaa

Patikointiin kannattaa varata kunnon varusteet reitin mukaan. Säänmukaisessa varustuksessa ja hyvissä vaelluskengissä matka taittuu mitä mukavimmin. Hyvät ja ravitsevat eväät juomineen kuuluvat tietysti asiaan! Reitin varrella voikin pysähtyä paistamaan makkaraa ja rinneravintolassa nautitaan Lapin herkkuja valmiista pöydästä. Patikkaretken jälkeen niin keho kuin mieli on virkeä.

Tervetuloa patikoimaan Leville! Majoituksen tarjoaa upea Villa Silja.

Vuokraa mökki tästä